غریب مدینه

اقتدارملی

غریب مدینه

اقتدارملی

اقدام باورنکردنی آمریکا علیه کنوانسیون مهم وین

ایرنا/ پس از شکایت فلسطین به دادگاه لاهه درباره انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس با استناد به کنوانسیون وین، واشنگتن از بخشی از این معاهده بین المللی که مربوط به سفارتخانه ها است خارج شد.
  سریال خروج آمریکا از توافق ها و پیمان های بین الملی ساعاتی پس از عهدنامه مودت 1955 با ایران به کنوانسیون 1961 وین درباره روابط دیپلماتیک رسید.

ساعاتی پیش مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که از رای دیوان بین المللی دادگستری به نفع ایران عصبانی بود، اعلام کرد که کشورش از عهدنامه مودت 1955 میان تهران و واشنگتن که مورد استناد ایران در شکایت خود بود، خارج می شود.
اکنون نیز جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در کنفرانسی خبری پیرامون شکایت فلسطین علیه آمریکا برای خارج کردن سفارت این کشور از قدس، اعلام کرد که به دستور دونالد ترامپ واشنگتن از پروتکل الحاقی به کنوانسیون وین هم خارج می شود.
کنوانسیون وین مهمترین معاهده مربوط به حقوق دیپلماتیک است که دربارهٔ سفارت ها، روابط و مزایا و مصونیتهای نمایندگان سیاسی در بهبود مناسبات دوستانه بین کشورها میپردازد.
بولتون گفت: افزون بر پیمان مودت (1955)، اعلام می کنم که رئیس جمهوری (ترامپ) تصمیم گرفته است که ایالات متحده از «پروتکل اختیاری حل اختلاف» منضم به کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک خارج شود.
وی با بیان اینکه این تصمیم در ارتباط با پرونده شکایتی است که فلسطین علیه انتقال سفارت آمریکا به قدس باز کرده، تاکید کرد که واشنگتن همچنان در اصل این کنوانسیون باقی می ماند.
بولتون در این بیانیه نتوانست دشمنی خود را با فلسطین پنهان کند و از آن با عنوان «به اصطلاح کشور فلسطین» نام برد.
وی اظهار کرد: ما همه توافقنامه های بین المللی را بازبینی خواهیم کرد که ممکن است ایالات متحده را در دیوان بین المللی دادگستری برای حل اختلافات قانونی مورد شکایت قرار دهد. ایالات متحده به دلیل اینکه ادعای سیاسی علیه ما مطرح می شود، ساکت نمی نشیند.


به نظر میرسد دولت ترامپ بیشتر از هر زمان به یکجانبه گرایی در روابط بین الملل روی آورده که می تواند تاثیرات مخربی را در روابط بین کشورها بگذارد و کشورهای دیگر نیز در واکنش به این اقدام آمریکا از این بخش از کنوانسیون وین خارج شوند. این دومین خروج آمریکا از معاهدات بین المللی در یک روز است.

در اواخر ماه سپتامبر، فلسطین در دادگاه بین المللی (لاهه)، علیه آمریکا در ارتباط با انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به اورشلیم طرح شکایت کرد. فلسطین در شکایت خود تاکید کرد که بر اساس کنوانسیون سال 1961 وین در خصوص روابط دیپلماتیک، هر کشور ملزم به قراردادن سفارت خود در خاک کشور میزبان است؛ این در حالی است که رژیم صهیونیستی قدس را از طریق نظامی اشغال کرده و مدعی حاکمیت بر آن است و آمریکا باید دیپلمات های خود را از این شهر خارج کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.